1. desember

1.desember, for en deilig morgen. Takk og lov at det ihverfall en måned i året finnes noe som lokker små troll opp om morgenen.
Vanligvis når klokka ringer 05.40, er det bare mora som oppfatter alarmen. Pappaen ligger fortsatt i koma og drømmer at alarmen er signal fra verdensrommet om at det er trygt å sove videre. Resten av gjengen i senga sover godt, selv om jeg tråkker på en arm og klorer et øre på min vei opp.

Når jeg endelig får liv i resten, er det bare mellomste som kler på seg av fri vilje. Størstemann sovner pånytt i badekaret, og nekter å komme ut av det varme vannet før minstemann har stått opp. Minstemann derimot, er så sur at håret står til værs. Selv om jeg lister meg på tå og vekker han på eksakt den måten han befalte kvelden før. Men: «Neeeeiiii, det var ikke sånn du skulle vekke meg. Nå har du ødelagt alt». Som medfører at han må løftes hylende inn på badet, hvor ungen i badekaret fortsatt nekter å stå opp og den egentlig så medgjørlige mellomste, skifter klær for fjerde gang.

Naboene behøver ikke vekkerklokke, vi går høylytte ut i bilen kl 7, mens pappaen febrilsk bytter ut feil grønn matboks, til riktig rosa. Og takk og lov at de ikke vet at knekkebrødet er tomt,  eller at det ble gulost istedetfor brunost.

Og sånn går dagene. Frem til 1. desember og tid for julekalender. Tre søte små spretter opp, kaster på seg klær, til og med glidelåsen klarer de selv. Morgenfred i hjemmet?

Jeg skal nyte de neste 23 dagene?

image

Kommentarer

kommentarer

2 kommentarer til “1. desember

  1. så kjent så kjent. jeg skal lese alle dine innlegg på denne bloggen. hehe. godt og høre fler har hylende og skrikende barn noen ganger å.

Comments are closed.