Vinterferie

Vinter

Vinterferie:

Nå skal vi kose oss! Ihvertfall periodevis. Først komme seg gjennom biltur. Har sikret oss med boller, epler og mengder med vann. Akkurat det med mengder vann er egentlig ugreit, fordi tre barn er ikke tissenødne samtidig. Men det mest utfordrende på bilturen er egentlig to Ipad fordelt på tre barn. Tre bortskjemte barn. Når endelig to er enige om å se sammen, så er de ikke enige om film. Og når det enes om film, etter trusler og smisking om godis på neste bensinstasjon, så er det ikke enighet om hvilket fang Ipad skal ligge. Neste biltur tar vi med linjal for å måle eksakt midtpunkt.
Neste mål er å finne fram til hotell-leilighet. Og når den ene ungen i baksetet skriker etter vann. Den andre gråter fordi tredjemann har klypt andremann i rompa og mora er mer opptatt av Facebook enn å åpne GPS, da topper det seg for sjåføren. Han bør snarest etter ankomst leilighet roes ned, ellers blir mora aleine med tre små nybegynnere i T-krokheis resten av ferien.
Kveldskos i leilighet er det beste på hele vinterferien. Ingenting kan måle seg med fredelige unger som spiller uno og foreldre som sitter foran peisen med kvikklunsj. Det varer omtrent en halvtime. Da starter diskusjonen om hvem som skal ligge øverst i køyesenga. Og siden vi ferierer med annen barnefamilie, skal den øverste etasjen i køyesenga fordeles rettferdig mellom 5 barn på 2 netter. Vi kom til en slags enighet.

Så er det prosjekt slalombakke. To voksne på tre barn er en for lite. Mest sannsynlig er ti voksne på tre barn for lite også. Når alle har fått på seg utstyr, to av tre sutrer over trang hjelm og alle glir ufrivillig baklengs mot svart løype, det er da vi innser at vinterferien neste år legges til sofaen.

God vinterferie, enten det er til fjells, vanns eller hjemme?

Kommentarer

kommentarer