Varselbrev om ferieavvikling

Jeg ønsker med dette brevet å opplyse og advare familie, venner, naboer og tilfeldig forbipasserende om at vi idag starter ferie. Hvilket innebærer at det noen uker framover kommer til å svinge kraftig hva humør angår. Jeg ber herved om forståelse for ulik type oppførsel, men forventer det ikke. 
Første ferieuke er unger alene med pappaen. Ordet ferie har en klang av frislipp og unntakstilstand for ansvarshavende. Det vil løpe en haug unger rundt i nabolaget. En eller to vil garantert være nakne. Eventuelt ikledd kjoleskift nr 14. Sistemann er også antakelig naken, eller svett med varmeutslett i polstret supermanndrakt. De har mest sannsynlig spist skolebolle, yoghurt og rester av popkorn. Bærer muligens preg av det. Klær, Barbie og Sabeltann har fest, kanskje midt i gata. Mor i huset vil obligatorisk være sur. Å sitte på kontoret og tenke på alt som ikke blir ryddet hjemme vil bygge opp negativt trykk. 
Neste to uker tilbringes sammen. Først minibåttur til Kiel. Her kommer 2 hektiske og rødflammete voksne til å løpe i alle retninger og skrike. For å prøve å fange eldstemann som er forelsket i Kaptein Kid. Mellomste vil ikke sky noen midler for å finne butikken med 10-kilos godtepose. Minstemann vil være sur, tung og bananglatt fordi han ikke fikk tråkke først inn på båten. Til våre medreisende: Hold ut, det varer bare to dager, og vi sover i snitt 10 timer pr natt. 
Så ønsker jeg å advare våre hyttenaboer i Fredrikstad. Vi kommer til å tilbringe påfølgende uke der. Vi skal forsøke å framstå harmoniske. Men ber om forståelse for at det vil bli udefinerbar krangling om hvem som skal sitte bakerst i bilen, hvem som skal låse opp døra og hvem som er størst. Men vi voksne skal prøve å dekke over det ved å hysje, smile og dytte cola i truten. Ber også om forståelse for kreative upedagogiske trusler, som er kun ment for familiens ører. 
Kjære naboer, vi vil også tilbringe tid hjemme. Det vil bli ulike aktiviteter for hele familien rundt huset som vannkrig, hoppe på trampolina, boksen går. Det vil alltid avrundes med sutring. Det vil også garantert bli kjefting av mor på far. Han vil sikkert rydde feil, legge bort klær feil eller vaske golvet feil. Utvalgte dager vil alt han gjør være feil. 
Ønsker alle sammen lykke til i møte med oss, og en riktig god sommer☀️ 

 

Kommentarer

kommentarer

8 kommentarer til “Varselbrev om ferieavvikling

  1. Venta på dette i flere år, jeg!!
    Selv måtte jeg gi meg, dels fordi jeg gjentok meg selv etterhvert og dels at unga plutselig ikke syns at mamma burde skrive pinlige ting offentlig. Pluss at hjernen sa stopp! Og så syns jeg du kunne ta over 😉
    God ferie!! (Jeg lurer på åssen jeg skal få til et par dager heeelt aleine?? Tips i neste innlegg??)

  2. J er jo forlengst over dette stadiet i livet Åshild, men d gir litt trøst å få bekreftet nå, at vi IKKE var unormale ? Veldig bra skrevet!!! ?

  3. Tusen, tusen takk for et herlig innlegg 😀 Kjære vene som jeg flira. Riktig god sommer til deg og dine.

Comments are closed.