Hullete strømpebukse

Dette hendte i vinter:
«Jeg skal bare stikke en tur på butikken», roper jeg inn i stua (angrer med en gang ordene er sagt, skulle ha sneket meg avgårde). «Jeg vil være med», hyler 3 møkkete unger.  «Nei, nå skal jeg reise alene», svarer jeg. 5 minutter senere sitter alle i bilen. Jeg øver meg på å være konsekvent.

 

Kommer inn i butikken, og kikker beundrende rundt meg: Søte, fine jenter med kåper og matchende kremhvite luer. Tøffe rene gutter med marius-genser, olabukser og mørkeblå Reimavotter. Skinnstøvler på beina.
Jeg tenker umiddelbart:
A: Hvorfor dro jeg ikke alene?
B: Hvorfor kan jeg ikke bare bruke litt mer tid på bekledning før jeg drar?

 

Jeg ser på den ene ungen min. Røde strømpebukser med hull på kne, rosa jakke og 10-kroners vante fra Europris på hånda. Bare en vante, ingen lue.
Unge nummer to har riktignok Reima-lue, men snørret som henger under nesa overskygger lua. Den lilla jakka som burde vært ren etter en nylig omgang i vaskemaskin, er brukt som lommetørkle. Under jakka har hun 3 skjørt.
Siste ungen durer rundt i butikken med parkdress og cherrox. På feil bein. Lua har han «tatt på sjøl». Knytinga henger foran ene øyet uten at det ser ut til å forstyrre.

 

Feier halvflau gjennom butikken med unga på slep. Treffer selvfølgelig noen kjente. Husker plutselig at jeg har søla saus på min egen genser. Forsøker desperat å gjemme flekken med håret, mens jeg snakker med læreren til eldstemann.

 

Vel hjemme begynner tankerekkene. Hvorfor bryr jeg meg om en hullete strømpebukse? Hvorfor er jeg så opptatt av at vi skal fremstå perfekte? Er det fordi det er konkurranse i å fremstå flott og vellykket?

 

Må vi henge med for å bli akseptert?
bad2

 

Kommentarer

kommentarer

2 kommentarer til “Hullete strømpebukse

  1. Vet du hva jeg tenker når jeg går i butikken når barna mine er møkkete, da tenker jeg, å herligheten håper jeg ikke ser en helsesøster, kanskje de tar ungene mine, eller kommer de møkkete i barnehagen, kanskje de melder ifra til barneværnet. ingen viser at man har hull i strømpebuksen eller møkkete i ansiktet, men synes det bare er hærlig å lese fordi jeg kjenner meg igjen at det er sånn <3 du er herlig Åshild <3

Comments are closed.