Hvorfor han er fra Mars og hun fra Venus

  Familie X skal reise på to-dagers ferietur, med forberedelser som kreves. De må avgårde innen et gitt klokkeslett. 

Her er historien fortalt fra mor:

Vekkerklokka ringer ganske tidlig, det er deilig å beregne god tid. Går i dusjen mens resten sover. Eller sov. Tre unger kommer tuslende etter meg. Vi dusjer sammen, alle fire. Litt trangt. Får heller ikke vasket håret som planlagt. Uansett, kler på oss klær som ligger klare fra dagen i forveien. Kofferten er ferdig pakket til unger og meg. Har spart plass til pappaens klær. Ordner istand frokost samtidig som sminker meg, fletter håret på jentene, megler om en banan og forsøker å vekke faren. Stresser litt. Skynder på unger, går ut med søppel og henger opp vask fra vaskemaskin. Det kan jo ikke ligge der i flere døgn. Kaster i meg kaffe, finner en kosebamse og rydder opp frokost. Må visst ta ut av oppvaskmaskin også. Leter frem to unger som leker gjemsel, mens drar ut kontakter i tilfelle tordenvær. Knyter lisser, knepper knapper og børster samtidig ut grus fra gangen. Hører at bilen starter. Kaster oss i bilen. Phuu, vi rekker det!

Historien fra far:

Slumre. Slumre. Slumre. Ser på klokka, kan slumre litt til, har god tid. Slumre.

Ooops!

Kaster meg i dusjen. Hvorfor har ingen vekket meg? Hiver på klær. Løper ned. Løper opp. Kaster klær i kofferten. Rekker en kaffe. Hvor er de andre? Mora er på vaskerommet, henger opp klær. Hvorfor det? Vi har dårlig tid? 

Setter inn koffert, starter opp bil. Ingen andre er klare. F….. hva driver de med? 

Alle kommer etterhvert. Jeg mumler ett eller annet om snegler. Kjører avgårde. 

Husker at har glemt undertøy og genser. Sier ikke noe om det. 

Familien blid og fornøyd rekker frem i tide! Men er det flere det ute?


Kommentarer

kommentarer