Hytteturen

Utdrag fra rosablogg:

«Jeg så de fantastiske fjellene reise seg mot himmelen der vi kjørte oppover dalen. Vi hadde pakket enkelt for å tilbringe harmoniske dager på en hytte sammen med en fin familie. Det ble en deilig tur. I ett med naturen. Vi nøt god mat og fellesskapet med hverandre. Hytta lå avsides til utenfor dekning og det var deilig å bare være sammen. Uten forstyrrelser av elektroniske elementer. Vi hadde kvalitetstid med barna og etterlengtet voksentid med god mat og drikke etter sengetid. Det ble en fantastisk tur!»

Fra løvemammablogg:
Vi kjørte oppover til fjellet med angst i hjertet. Bilen luktet svidd og en rar lyd dukket opp nå og da. Vi konkluderte med at det sikkert satt fast en kvist et sted.
Utsikten oppover dalen var nok fantastisk, men sjåføren var mer bekymret for lukta enn utsikten og mora satt bakover for å megle, dele ut vann og ta ut tyggis fra hår.

Vel framme på hytta ble vi møtt av et hyggelig vertskap som hadde laget en stemningsfull mottakelse med levende lys og ferdig middag til barna. Men planen om å nyte en bedre middag for voksne etter at ungene hadde sovnet, raknet fullstendig. For det første manglet vi tennvæske. Det tok tre timer å få varme på grillen. De tre timene brukte vi derimot på å forsøke å legge seks barn. Første barnet sovnet fort. Ikke de andre. Vi prøvde å splitte opp, samsove, sove oppå, på fanget, dele ut forbudte Ipads, trusler, ros og kjøpslåing.
Idet middagen ble servert rett før midnatt våknet selvfølgelig sjette- og minstemann også. Middag i fred og ro du liksom. Vertinnen spiste middag ristende på en vogn med våken baby i. De andre sysselsatte de resterende overtrøtte ungene for å kjøpe tid til å sluke middag.
Ingen vet hva som ble spist, ingen hørte hva som ble sagt, og to av fire voksne sovnet tilslutt i et siste forsøk på å legge unger.

Resten av ferien gikk langt bedre enn forventet. Nesten som det kunne vært beskrevet i en rosablogg.
Bortsett fra en slags feilkjøring (som samboer velger å kalle «alternativ rute»). Vi skulle krysse to dalfører med planlagt reisetid på drøye tre timer. Det ble istedet en sjutimers sightseeing i fjellNorge. Fram og tilbake, litt på kryss og tvers. Vi var innom en grusvei som var gresskledd i midten, tror muligens den burde slettes som alternativ rute i GPS’en.

Veien over fjellet
Veien over fjellet

Vi passerte også den samme veikroa tre ganger, noe eldstemann påpekte for sjåføren. Han tok ikke det så bra.

Hva har vi lært etter turen?

At en bil som lukter svidd likevel kan kjøre 800 km
Ikke kjør på grusvei med midtrabatt av gress. Den veien fører ikke over fjellet.
Å planlegge deilig middag i fred og ro etter sengetid når du bor på hytte med seks barn, er ambisiøst.
At barn kan være på hyttetur på fjellet uten å bli sliten av frisk fjelluft

biltur

Vi møtte en sau
Vi møtte en sau
Tannpuss på fjellet
Tannpuss på fjellet

 

Kommentarer

kommentarer