Siste kveld 

Her sitter jeg. Siste kveld på siste dag av ferien. Jeg samler krefter, girer opp tålmodighet og lader motivasjonsteknikker.

Jeg lytter til våkne unger oppe. Klokka er snart ti. Vi skal opp 05.45 imorgen. 05.45. For første gang på sju uker.
Den ene leker tydeligvis med dukkene jeg gjemte i boden for en time siden. Den andre synger for tredjemann. Teller sang nr 37 nå. Har vært gjennom kjefting, løfting tilbake til sengs og truing med godisforbud for alltid. Nytteløst. Kliss våkne.
Angrer igjen, som etter hver ferie, at vi ikke snudde døgnet tidligere.

Jeg forbereder meg mentalt på vekking. Har utstyrt meg med hørselvern og skal drikke mengder med kaffe før og etter. Hvordan trøtte, sure, grinete feriemodusbarn skal våkne når de nettopp har glidd inn i sin dypeste søvn. Hvordan vi skal komme til enighet om klær, hurtighet på påkledning og at genseren er bakfram.
Og frokosten? Hjelpes. En hel sommer med corn flakes og sjokoladepålegg. Så rett tilbake til leverpostei og grovbrød for kresne bortskjemte unger. At alle skal sitte rene, pene, mette og ferdig pakket i bil kl 06.57 imorgen, er akkurat nå over min fatteevne.

Så her skal det nytes et glass rødvin, roe nerver og fokusere på sju deilige, harmoniske og fredelige timer før Sirkus Sur Kaos starter eksakt 05.45.

Måtte lykken stå oss bi. Eller noe.

image

Kommentarer

kommentarer