Bollebaking ala Løvemamma

Ingredienser:

48 gram gjær
100 gram smør
3,5 dl melk + 2 dl melk
1 dl sukker
For mye mel
Tre klyper salt
En boks kardemomme

Smelt smør i kjelen. Hell melk oppi kjelen og søl halvparten av melka på utsiden. Brenn den sølte melka fast i plata.

Glem den varme smørblandingen på plata fordi du tørker noen på do. La det koke over slik at det brenner seg ytterligere fast.

Kjøl ned den resterende væsken, og rør inn gjæren. Smak på gjæren først. Krangle om hvem som skal røre. Velt bollen, men ta tak i den rett før innholdet renner ut.

Ha i sukkeret. Det som er igjen. Nys så mange ganger du kan rett ned i bollen.

Strø tre rettferdige klyper salt nedi.

Riv og dra alt du kan i kardemommeboksen mens du skriker og lugger noen. Tøm deretter hele innholdet i bollen. Skrap opp det du kan med en skje.

Bland sint inn melet. Si gjerne: «Hva var det jeg sa».
Unngå å røre inn hårstrikk og hår.

Elt sammen deigen mens du smaker og sleiker fingrene.

Sett deigen til heving og diskuter hvem som skal legge over håndkleet og hvor bollen skal stå.

Sjekk deigen ofte med fingrene de første fem minuttene. Glem deretter bort deigen mens du ser på IPad. Tørk rester av mel og deig fra fingrene i sofaen.

Når deigen er ferdig hevet for lenge siden, deles den i like store deler. Svært viktig. Like store deler.

Del de like store delene inn i ujevne bolleemner.

Spis noen bolleemner.

Ha så mye mel som mulig på bordet, gjerne resten av posen. Kna deretter melet inn i de bittesmå og store ujevne bollene. Spis mer deig, si gjerne at du er kvalm.

La det bli igjen noe deig tilslutt. Dette gidder du ikke lage boller av.

Stek «bollene» på 230 grader i 10-12 minutter. Noen vil være svarte og muligens ta fyr, andre vil fortsatt være deigete.

Lag ny krangel om hvem som lagde snømannbollen.

Nyt baksten, men vil ikke anbefale å bytte fra Trines matblogg riktig enda.

image
Blogglistenhits

Kommentarer

kommentarer