Framsnakking

Tenk at et lite blogginnlegg om Nav kan spre seg med de tusen vinder og forårsake så mye negativ oppmerksomhet. Det var aldri min hensikt å starte en svertekampanje.

Jeg ønsker å gjøre opp for meg. Jeg vier herved dette innlegget utelukkende til framsnakking.

Kjære Nav, takk for at dere lytter og tar grep. Dere skal vurdere å endre ordlyden i brevet vi fikk. Det vitner om engasjement og at dere bryr dere om brukerne deres.
Hvis dette etterhvert betyr at vi får beholde stønaden uten å dokumentere jevnlig at vår datter fortsatt har et hjelpebehov, så er det fantastisk. Vi er uansett glade for den hjelpen vi har fått, og den hjelpen vi kommer til å få.

Kjære mannen i gata. Ja, du som gir respons til datteren min. Du som svarer hei når hun hilser blidt og imøtekommende. Takk for at du ser henne og smiler tilbake. Det betyr mye for jenta, men kanskje enda mer for en sår mamma i bakgrunnen.

Kjære Facebook-venner. Så deilig det er med positive tilbakemeldinger. La oss fortsette å bygge hverandre opp og gi hverandre gode hilsener. Takk for at dere veier opp for det nett-troll bryter ned.

Kjære kjøpmann på butikken. Du som tålmodig rydder opp etter oss når kranglende søsken velter hermetiske tomater. Du som vinker tre irriterte barn til deg, for å gi et sukkertøy og sørger for goodwill resten av handleturen.

Kjære fremmed som står i kø sammen med oss. Jeg beundrer deg for at du fortsatt smiler og tuller med minstemann som utålmodig løper rundt og tråkker deg vondt på føttene. At du takler høylytte protester og gnagende sutring. Du letter byrden hos en fortvilet mamma.

Kjære Freia. Jeg elsker sjokolade. Ingenting kan måle seg med å nyte en melkesjokoladeplate med japp i hemmelighet. Den demper dårlig samvittighet etter en amper leggesituasjon. Den er en deilig erstatning for en løpetur og frisker opp humøret umiddelbart.

Kjære deg, som i et sekund gjør dagen god. Enten det er du, som på parkeringsplassen spør om jeg er Løvemamma. Og takker for at innleggene gir henne en følelse av å være normal. Eller til deg som legger en overraskelse i postkassa med øredobber og fine ord. Du har laget en lysere dag.

IMG_4360

Kommentarer

kommentarer