Er forholdet i fare?

image

Kjære VG

Takk for at dere gjorde meg oppmerksom på dette. Jeg visste ikke at forholdet vårt var i fare, men etter å ha lest artikkelen så stemmer nok det.

1: En eller begge kjenner seg ensom i forholdet
Ja, stemmer. Vi synker ned i hver vår ende av sofaen. Utslitte etter dagens gjøremål, lever i hver vår avslappede verden. Han ser fotball, jeg en intetsigende B-kjærlighetsfilm. Deilig, ingen konversasjon, etterlengtet egentid, men tydeligvis ensomt.

2: En eller begge begynner å vende oppmerksomheten utover
Ja, stemmer. Altså vi har begge behov for å se noe annet enn hverandres tryner i det daglige. Takk gud for at vi ikke jobber sammen!

3: Du/dere tviler på følelsene for hverandre
Ja, jeg tviler ikke engang. Når han for attende gang «glemmer» å rydde ut av oppvaskmaskinen, legger alle skitne klær oppå lysestakene på badet eller maser om at han ikke har rene boksershortser igjen, da er jeg ikke i tvil.

4: Dere har tilbakevendende konflikter.
Ja, se ovenfor.

5: Forholdet krever mer enn du/dere får
Ja, stemmer. Når jeg har kjøpt en 200 grams melkesjokoladeplate, og jeg har lyst på hele, så må jeg likevel nøye meg med bare halvparten.

6: Dere snakker ikke lenger godt sammen/sliter med kommunikasjonen
Ja, stemmer. Hvis vi ikke kan snakke om barna, blir det stillhet. Deilig stillhet. Ingen kommunikasjon. Befriende, men tydeligvis et faresignal.

7: Du/dere er ikke lenger nysgjerrig på hverandre
Nei. Altså hvor nysgjerrig kan man være etter 15 års samboerskap.

8: Du/dere er ikke lengre takknemlige
Nei, stemmer. Etter skole, jobb, barnehage, handling, middag, liker ikke, krangling, trening, kamp, orker ikke, stressende lekser, lesing, tannpuss, sutring, bad og nattasang er det tomt i hodet. Det siste jeg tenker på er å være takknemlig.

9: Du/dere opplever at dere først og fremst er et arbeidsfellesskap
Ja, stemmer. «Hvis du ordner minstemann, så fikser jeg de andre to. Så kan du kjøre på kamp, mens jeg henter mellomste. Vi prøver å få til felles middag kl 18, men da må du handle, mens jeg ordner nye joggesko og øver leselekse».

10: Du/dere savner ikke den andre når dere er borte fra hverandre.
Stemmer! Endelig skal samboer reise på guttetur. Juhuu! TV’en er vår hele helgen. Ingen fotball, ingen do-seter som står oppe. Ingen klær liggende i støvet på golvet og ingen potetgull-rester i sofaen. Deilig!

11: Du/dere mener at problemene dere har er den andres skyld.
Ja, stemmer. Det er ikke min skyld at han ikke har rene boksershortser. Eller at han ikke finner slipset sitt. Eller at vi ikke har kald cola i kjøleskapet.

12: Du/dere har vanskelig for å si unnskyld
Ja, stemmer. Men vi prøver å lære ungene å si det.

13: Dere snakker ikke sammen om seksualitet
Stemmer. Vi snakker om hvem som sist så husnøkkelen eller hvor irriterende sutringen til minstemann er når han ikke får være med storesøster å leke.

14: Dere har sluttet å vise hverandre at dere er glad i hverandre.
Jeg trodde et klapp på rompa når vi stikker avgårde hver morgen, eller et blunk fra samboer når eldstemann klemmer i mageflesket mitt, betyr kjærlighet. Men marginene hver morgen er så knappe, at et hadetkyss betyr at samboer ikke klarer å kile seg inn togdøra. Så da er vi vel i faresonen.

15: Du gruer deg til å komme hjem
Ja, stemmer. Morgenrutinene gikk skeis da mellomste ikke fikk dusje så lenge hun ville, og eldstemann ikke rakk å leke med barbie. Det ble såpass mye bråk rundt det, at det kaotiske frokostbordet ble stående urørt, badet ble forlatt som en krigssti og grusen fra skoene ble tømt i gangen.

16: En eller begge føler seg såret
Ja, stemmer. Tror samboer følte seg såret igår da det ikke var fotball på TV’en og jeg ikke ville se på grøsserfilm med han. Han var ihvertfall såret inntil jeg sa jeg skulle ned til naboen, og at han gjerne kunne se filmen alene.

17: En av dere legger seg når den andre har sovnet.
Ja, fordi da sover som regel ungene også. Sammen med førstemann i seng. Så slipper man å løpe ut og inn av senga med vann, tørke på do, skifte nattkjole eller jage bort troll.

18: Dere tenker dere må holde sammen for barnas skyld.
Ja, stemmer. Det er jo så dyrt med unger. Klær, sko, sekker, SFO, utetøy, fritidsaktiviteter, håndball, barnehage, kontingenter, fotball. To inntekter hjelper veldig. Og hvordan skal vi fikse logistikken når tre unger skal på hver sin aktivitet og foreldremøte er lagt samtidig. Lurt å holde sammen for ungene sin skyld.

19: Den ene parten har problemer som går ut over forholdet.
Ja, stemmer. Jeg har ekstrem ryddemani. Jeg rydder før noen roter. Jeg kjefter før samboer har glemt. Jeg oppdrar før ungene tenker på å spre leker utover.

20: Søk hjelp.
Jeg var ikke klar over at forholdet vårt var i fare. Men etter å ha lest artikkelen og besvart spørsmålene, så er jeg nå oppmerksom på dette. Takk VG!

Håper det kommer flere lignende artikler. For eksempel 10 tegn på at du er en dårlig mor, eller 12 symptomer på at du har utfordringer med barneoppdragelsen.
Jeg skal lese nøye, jeg er sikker på at jeg scorer lavt her også.

Blogglisten hits

Kommentarer

kommentarer