Høst

Sitter i sofaen under et teppe med beina trukket godt oppunder meg. Stua er dekket av et stemningfylt, skinnende lys fra alle telys som er plassert rundt omkring. Varmen fra peisen brer om seg, og det kalde høstmørket utenfor vinduet må vike. Høsten er fantastisk. Deilig inne, men så vakkert ute. Det er som alle farger fødes på ny, og naturen eksploderer i rødt, oransje, gult. Jeg lar meg imponere atter en gang over alle fargene. Kjølig, blå himmel mot en stadig mer rødmende eik. Å suge inn frisk høstluft må være lykke på jord. Så fantastisk det er å bo en plass hvor vi kan oppleve fire årstider.

Stoooooooooooooooooooooooooooooopp

Høst. Våte, grisete og svarte gummistøvler inn i huset. Små føtter som glemmer seg bort. Løper inn på kjøkkenet og etterlater seg en sti av møkk og sikkert hundebæsj. Regntøy som kastes på golvet med tusenvis av sandkorn som bare venter på å tørke. Så kan de drysse pent ned på golvet til irritasjon og forargelse. Vått tøy i sekker, poser og noe gjemt og glemt der under en hylle. Full vaskemaskin som ikke klarer å ta av for all hvitvask, kulørtvask, ullvask, 30 gr vask, 60 gr vask. Opphopning av kliss våte gummistøvler og joggesko i skotørker-kø. Akutt krise i morgenkaoset fordi verken regntøy eller beinplagg er klart til bruk. En yttergang som ikke lenger er innbydende med sine vanndammer og grå sølepyttflekker. Det er forsåvidt ikke kjøkkenet eller badet heller. Fordi minstemann må så veldig på do, at han rekker ikke ta av skoene han nettopp brukte for å lede vann i veirenna. Og så bare må han ha iskaldt vann fra springen etterpå. Og de tusen røde og oransje bladene som hver dag bringes med i sekken og inn i huset med tilhørende snegler og usynlige biller. Eller de brune og tørre som dukker opp under senga, og som smuldrer opp i tusen flak idet de fiskes fram.

Høst.

image

Kommentarer

kommentarer