Min kveld

Idag har jeg planlagt en rolig kveld i sofakroken med en god bok. En etterlengtet fristund med Jo Nesbø. Barna er lagt, samboer sendt avgårde og sjokoladen ligger klar. Kvelden er min!

Setter på en kjele med vann for å lage te. Ser at koppen min ikke står i skapet, den er i oppvaskmaskinen. Som er ren. Rydder ut av den, mens tevannet koker opp.
Koker over. Må hente en klut på vaskerommet. Der oppdager jeg at vaskemaskinen er ferdig. Henger likesågodt opp den, og setter på en ny. Går til kjøkkenet uten klut.

Tilbake for å finne klut på vaskerommet og nytt tørkepapir på boden. Tørker opp vannet, lager meg te, og bærer alt bort til sofaen. Litt for mørkt til å lese. Skrur på mer lys, henter samtidig telys for å lage god stemning i stua på kosekvelden min. Faller ned i sofaen.

Spretter opp igjen. Har aldeles glemt bort joggeskoene som står ute, våte etter vask. Mellomste skal ha natursti imorgen, kan ikke dure rundt i skogen med rosa ballerinasko. Henter joggesko, setter på skotørrer. River med meg en haug rene klær på vei tilbake, bretter og forsyner bort. Sånn, nå.

Tilbake til sofaen. Kjenner at teen snart er kald. Henter en flaske farris istedet. Velter ut første glasset. Irritasjonen stiger, skylder et øyeblikk på unger. Vurderer å la det bli liggende på bord og teppe, men tar til fornuft. Tørker og vasker bort. Oppdager smulebonansa under bordet, det må vekk. Støvsuger under bord, sofaen, resten av stua. Må også ta i yttergangen. Der ligger innholdet fra sandkassa i barnehagen. Rydder vekk støvsuger, plasserer sko i skapet og legger sykkelhjelmer ut i garasjen.

Huset er noenlunde pent. Setter meg ned med god samvittighet. Danderer ullteppet, åpner boka.

«Mammaaaaaaaa, mammaaaaaaaa». Høylytte rop fra andre etasje. Løper opp for å trøste mørkeredd seksåring, og avverge flere oppvåkninger.
Siden prinsipper er til for å brytes, legger jeg meg ved siden av min trøstesløse jente. Kjemper mot søvnen, livredd for å ødelegge kosekvelden. Men så er det så deilig, godt og varmt under dyna ved siden av ungen min. Orker ikke stå imot. Snur meg rundt. Lar søvnen innhente meg, mens jeg tenker at jeg må få forlenget lånetiden på boka.

God natt!

image

 

 

Blogglisten hits

Kommentarer

kommentarer