Oppskrift på å mislykkes

Etter å ha vært mamma i snart ni år, med jobb, hus, hage, bil. I et heseblesende tempo. Så har jeg kommet frem til følgende suksess-faktorer for å møte/stange/stupe/berøre den berømte veggen.

Forvent mye av deg selv

Planlegging, kontroll, effektivitet, mestring, samvittighetsfull og fleksibel. Sett deg mål om at morgenrutinene skal gjennomføres prikkfritt med glade, rene barn som kler på seg frivillig, som spiser frokosten raskt og effektivt, før de spretter ut i bilen. Gjør en kranglefri og optimal avlevering, før du yter maks på jobb. Forvent en topp ettermiddag, med lekser, fotballkamp, hjemmelaget middag med ferske råvarer og saus fra bunnen av. Kvalitetstid med barn og pedagogisk riktige leker før du lager en god leggestund. Etter at barna er lagt tar du en lengre joggetur i frisk luft, før du tar en styrkeøkt i garasjen. Ta en dusj med hårkur, og sett deg ned med hjemmekontor for å gjøre mer jobb. Vask noen maskiner med klær innimellom. Finn tid for avslapning på sofaen. Avslutt kvelden med en sunn og grønn te mens du pakker sekker, legger frem tøy og lager fancy matpakker med utskjærte agurkhjerter.

Les ekspertråd og følg disse

Les alt du kommer over om barneoppdragelse, kosthold, trening og hvordan ta vare på deg selv. Svar på 15 spørsmål om du er en god mor, og kryss for ja/nei på alle utsagnene som du finner under artikkelen: «Spiser du riktig mat for din blodtype». Finn frem i jungelen av metoder for å lære ditt barn folkeskikk, og pugg gjerne navnet på metoden slik at du kan formidle dette videre.

Ha konstant bekymring og dårlig samvittighet

Etter at du har lest alle ekspertråd og ulike metoder for å oppdra barn, gjennomgå ditt eget liv for å sammenligne. Se gjerne også på vellykkede venner og bekjente, og sammenligne deg med disse også. Sjekk Facebook og andre sosiale medier, og la inntrykkene synke inn. Du vil sikkert erfare at du er langt unna alle andre, både når det gjelder barn, mat, hjem, trening og utseende. Tenk konstant på tiden dine barn tilbringer på skole/SFO/barnehage og det faktum at du leverer tidlig og alltid henter seint. Og når barna er syke, så bør du tenke på jobben. På alt som hoper seg opp og at du overlater mer arbeid til kollegaer. Forberede deg til julen, les magasiner og planlegg alt som skal gjennomføres for en lykkelig høytid. Hovedrent, hjemmelaget julekalender, brunost og sylte, pakker med kreativ innpakning og matchende julepynt.

Planlegg ferie og fritid nøye

Du skal ha en innholdsrik, men balansert ferie for enhver smak. Ikke for lite, men heller ikke for mye, det kan bli skryt. Helger og fritid skal fylles med sunne aktiviteter, tid med familie og venner, turer i skog og mark samtidig som det skal være rom for avslapning. Det bør være kvalitetstid med hverandre, for å kompensere for hektiske ukedager.

Riktig barneoppdragelse

Vær konsekvent, har du først sagt nei, så betyr det nei. Alltid. Ikke velg dine kamper. Ta alle. Bli aldri sint, bare gi en irettesettelse. Ikke mist beherskelsen og skrik. Du må aldri gjennomføre skrikekurer, men du må heller aldri legge deg sammen med barnet. Lørdagsgodteri er lørdagsgodteri, og du må aldri gi etter på butikken. Gi barnet mye ros, også for dagligdagse ting. Gi alltid minst fem ganger så mange positive som korrigerende tilbakemeldinger. Vær konsekvent!

Sånn, da har dere oppskriften for å sikre en god, visstnok vanlig, trøkk i veggen.

 

image
Blogglisten hits

Kommentarer

kommentarer