En deilig fridag

Igår planla jeg en deilig fridag for meg selv. Fri fra jobb, jentene på skolen og gutten i barnehagen. På grunn av uforholdsmessig høy samvittighet, har jeg aldri levert unger i barnehage hvis jeg selv har hatt fri. Men denne dagen skulle være min. Bare min.

Jeg planla i detalj. Først starte dagen rolig sammen med barna og kose oss med en lengre frokost hjemme. Deretter følge jentene på skolen og levere minstemann i barnehagen. Ingen stress, ingen hurtig hadetkos.
Så alene hjemme. Endelig. Skulle først ta en etterlengtet joggetur i høstluft med påfølgende styrketrening. Etterpå et lengre bad med fullt spa. Hårkur og ansiktsmaske. Deretter sveve rundt, lage varm lunsj, nyte sola. Ta en fredfull tur på gartneri, vandre avsted og dra inn duften av lyng og grønne planter. Så hjem for å synke ned i sofaen med en stor kopp kaffe, en plate mørk sjokolade med nøtter og lese en bok. Kanskje duppe av litt. Tilslutt sette en rundstykkedeig så ungene skulle få hjemmebakt etter skolen.

Vel. Det ble ikke helt spa i badekaret, ei heller en god bok i sofakroken.

Minstemann snappet opp under det fredelige frokostbordet at mora ikke skulle på jobb. Hun hadde nemlig uerfarent satt på seg treningstøy. Han skulle såvisst ikke jobbe i barnehagen, hvis mora skulle være hjemme. Han satte seg med armene i kors, tårene klare i øyekroken og dermed mora i et sikkert grep. Samvittigheten tok meg.

image

image

 

image

 

Min tid kommer. Om 10 til 15 år.

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer