Barneoppdragelse igjen

Utdrag fra ettermiddagen vår:

«Det er ikke lov til å skrike inne», roper jeg opp trappa til jentene som tydeligvis er uenige om et eller annet. «Det er heller ikke lov til å kalle hverandre stygge ting», utbryter jeg før jeg snur meg rundt og observerer samboer som mister juiceglasset på golvet. «Åhh, er det mulig, din gris».

Ser i øyekroken at minstemann prøver å skjule et knekkebrød han har smuglet ut av skapet. Kjefter på han med munnen full av nøtter, og forteller at det ikke er lov å spise noe før middag. Rister oppgitt på hodet.

Setter oss til middagsbordet og forsyner oss med mat. «Ikke så mange kjøttboller på en gang, det er lov å ta seg flere ganger», formaner jeg eldstemann, mens jeg lesser på kjøttboller på egen tallerken. Er veldig sulten. Snakker sammen rundt bordet om hvor viktig det er å spise pent og sitte rolig ved bordet. Reiser meg opp og går bort til vinduet. Må sjekke hvem som går ute på veien.

Etter maten ber jeg ungene rydde på plass tallerkener i oppvaskkummen. Går rett til sofaen for å la maten synke før jeg rydder opp etter middag.

Hører ungene løpe om kapp i andre etasje, etterfulgt av et brak. Løper hurtig opp, mens jeg skriker at det ikke er lov til å løpe. Ser samtidig at fotballen ligger på lekerommet. Sparker ballen ut av rommet og ned trappa, mens jeg forteller ungene at fotballen skal være ute, og at det ikke er lov å leke med den inne.

Går ned, synker ned i sofaen med en hemmelig sjokolade under puta. Ungene kommer ned og spør pent om de kan få noe i godteriskapet idag. «Nei, det er ikke lørdag idag», svarer jeg uskyldig, mens en falsk eim ligger over stua.

Phuu, barneoppdragelse er hardt. Lurer på hvorfor de ikke hører på det jeg sier?

"Nei, unger. Det er ikke lov til å bruke sugerør i kokosolje"
«Nei, unger. Det er ikke lov til å bruke sugerør i kokosbolle»

 

Takk til casakaos for inspirasjon!

Kommentarer

kommentarer