Godt nok

Gjennom jobben min ble jeg introdusert for begrepet «godt nok». Vi vil og ønsker så gjerne det beste av alt, men hvis forutsetningene ikke er tilstede, hva er «godt nok»?

I vår streben etter det perfekte liv, skulle jeg ønske at vi hadde lært oss betydningen av dette begrepet. Nettopp fordi forutsetningene ikke alltid er på plass. Enten det er økonomiske hensyn, mangel på tid, ressurser eller kompetanse. Det betyr at det går på bekostning av noe annet. Kanskje noe mer verdifullt.

Jeg slår herved et slag for «godt nok».

– Når verken tid, evne eller lyst er på plass, dropper jeg å løpe den mila. Så sykler jeg til butikken istedet, og tar en runde på trampolina med ungene (selv om trampolina fremkaller både svimmelhet og ufrivillig vannlating). Treningsopplegg godt nok.

– Fancy matpakker med hjerteagurker, utskjærte stjernebrødskiver og linse/bønnesuppe fåes ikke i dette huset. Vi står altfor tidlig opp. Det er ikke aktuelt å stille klokka enda tidligere, for å lage en kunstnerisk lunsj til ungene. Brødskive med leverpostei og en normal rund agurk er godt nok.

-Vi henger ikke med på trendy, nye utstyrsanskaffelser med årets farger. Av økonomiske hensyn. Fotballsko arvet fra snill kusine er godt nok.

– Vi klarer heller ikke henge med på en livsstil med et utelukkende sunt og grønt kosthold. Eller økologisk og hjemmelaget mat fra bunnen av. Noen ganger er ostesmørbrød eller Toro tomatsuppe godt nok.

image

– Hold-in-truse, stram-opp-strømpebukse og pushup-bh må på plass under kjolen. Godt nok!

– Høstferie hjemme. Med monopol, kakao, krangling, tv, ostepop, UNO og kjede seg. Godt nok.

– Eller hva med de kule lysestakene jeg har ønsket meg. Som koster altfor mye. Fant helt like hos Søstrene Grene. Billigere, feil merke, men godt nok.

image

– Skulle jeg finne på å ta en joggetur, så blir det med joggetights fra en eller annen svensk sportshop. Skulle gjerne hatt fine, tidsriktige kompresjonstights. Usikker om det ville økt fart eller motivasjon. Billige svensketights er godt nok.

– Ooops, har visst gått opp en størrelse siden siste buksekjøp. Men buksa satt fint, og jeg har faktisk trent to ganger siste tiden. Godt nok.

 

Det er godt nok!

 

Kommentarer

kommentarer