Mens du sov

Du kan være verdens mest irriterende. Noen ganger tror jeg du kunne erte på deg en stein. Jeg kjefter, smeller og skriker. Du gjør meg så sint at jeg dirrer. Noen kvelder er det bare godt å få deg i seng.

Så i nattens mulm og mørke. Jeg hører det knirker i en seng. Det subber i golvet, noe nærmer seg langsomt. Snart står du foran senga, venter på klarsignal for å krype opp mellom oss.

En deilig, varm og myk kropp tett inntil meg. Det lukter såpe og salami. Jeg hører du mumler mamma rett før du sovner igjen. Den jevne pusten din kiler meg på nesa. En lubben hånd har lagt seg kjærlig rundt halsen min.

Du er så stille og rolig. Så uskyldig. Jeg tilgir alt. Det finnes ikke et eneste snev av annet enn godhet og kjærlighet i meg. Jeg lurer på hva du drømmer. Jeg klemmer deg mot meg og pakker dyna rundt oss. Sovner sammen.

Våkner, det lysner av dag. Jeg ser ned på det fredfulle ansiktet ditt. Prøver forsiktig å vekke deg. Du titter trøtt og irritert opp. Så var vi igang igjen.

 

image

Kommentarer

kommentarer