I anledning farsdagen

Forrige helg var samboer på guttetur. Hvilket jeg gledet meg til. Endelig huset for oss selv. Ungene og jeg. Ikke noe problem. Ansvarsfordeling er skeiv uansett. Kommer ikke til å merke, sånn arbeidmessig, at han er borte. Det blir heller mindre jobb. Ingen brukte sokker liggende henslengt i sofaen, eller sju lag med skjorter hengende over stolen i gangen. Ingen halvfulle colaglass i vinduskarmen, brødsmuler på benken eller bilnøkler gjemt i lommene. Potetgullet for oss selv, ikke utover sofaen eller potetgullfingermerker på sofaputer. Ingen som lover å rydde etter maten, for deretter å sovne fra det. Eller overse ketchupflekken på bordet. For fjerde dag på rad.

Så dro han.

Det begynte allerede fredag kveld etter legging. En kaotisk, langvarig legging, men det kan jeg ikke utdype i fare for å måtte svelge en kamel. Mellomste ungen nektet å sovne før pappaen hadde sagt natta. Men pappaen satt på en fotballpub i Berlin og konsentrerte seg om tysk øl. Fortvilelse og gråt smitter lett. Det endte med tre gråtende unger som alle savnet pappa. Og en mor som sovnet mellom unger, men fra ulåst dør, middag på bordet, hauger av oppvask og en pose deilig nonstop.

Det fortsatte umiddelbart dagen etter. Jeg lovte frokost i sofaen og film på tv. Men siden det ser ut til at denne høyteknologiske utviklingen har kommet for å bli, så burde jeg hatt mer opplæring. Når tv er koblet til apple-tv via forsterker via strøm via annen forsterker og dvd-holderen ikke vil åpne seg, da får vi ikke sett på film. Ny gråterunde. Jeg hadde trykket på så mange knapper, dratt i alle ledninger og skiftet utganger og innganger i håp om bedring, at det ikke gikk å se på vanlig tv heller. Dessuten hadde jeg både glemt og sovna fra lading av IPad. Mammapoeng lå på minussiden.

Vi pakket sekken og reiste til besteforeldre.

Så kjære samboer på farsdagen: Vi trenger deg! Vi trenger noen som låser døra om kvelden, nattakoser og teknisk kløkt. Så får sokkene og potetgullsmulene bli med på kjøpet. Det er det verdt.

Gratulerer med farsdagen!

 

image

Kommentarer

kommentarer