Kjære lærer

Jeg ønsker å beklage så mye til deg for alle håpløse foreldre der ute. Meg selv inkludert. Jeg vet at du gjør alt som står i din makt for at barna våre skal ha det best mulig. Du har ansvaret for en hel skoleklasse, og glemmer aldri. Vi har ansvaret for den ene, og glemmer stadig.

Vi har mange unnskyldninger. For mye å holde styr på. Unger med hver sin ukeplan, hver sin sekk, bøker, skoleaktiviteter. Gym og svømming på ulike dager. Lekser som skal leveres torsdag, noen fredag. Andre lekser leveres etter helgen. Matte og norsk til alle, eget ark til den ene. Engelsk til den andre.
En skal ha med seg rent syltetøyglass uten etikett. En annen skal ha med seg syltetøyglass med etikett. Den ene har svømming annenhver uke, den andre har ukentlig, men skal ha med gymtøy motsatt uke. Skogtur med bål, skogtur uten bål, men med ved. Tredjemann har båltur hver uke, men varm kakao bare annenhver. Uten ved. Pennalene mangler alltid noe, viskelær, blyant eller farger. Den ene får to viskelær, den andre ingen, men har derimot to rosafarger.

Likevel.

Du legger arbeid i, tilrettelegger og jobber utover ettermiddagen for å lage hjemmelekser du er pålagt å gi. Hjemme sitter vi foreldre og klager over for lite, for mye, for svart, for vanskelig, for likeglad, for lett. Lekser glemmes igjen hjemme, hoppes over, eller det gjøres feil side i boka.

Du sender med bøker, ark og påminnelser til riktig tid. Til alle.
En dag glemmer vi pennalet, neste dag ligger permen med gloser igjen hjemme. Skoesken vi skulle ha med innen uken var omme, ligger fortsatt trygt i skobutikken. Vi glemmer bøker, spisse blyanter, gymtøy og svømmebriller. Vi sender ikke med varme votter når det er minusgrader og mangler regntøy på stormfulle dager.

Du forbereder deg nøye og lenge til foreldresamtaler og foreldremøter. Observerer, noterer og sammenfatter. Du innkaller og påminner. Bruker av din dyrebare kveldstid mange uker i strekk. For hver enkelt elev.
På foreldremøtet kommer aldri alle. Vi er syke, har ikke barnevakt eller har glemt. Orker ikke, eller gidder ikke. Vi kommer for seint på foreldresamtaler, er ikke forberedt eller har glemt å ta med halvårsvurderingen.

Kjære lærer.
Tross varierende innsats fra oss foreldre.
Jeg beundrer deg. Ditt engasjement og pågangsmot. Din oppriktige interesse. Og ditt ønske om å gjøre det beste for ungene våre. Takk for at du fortsetter, holder ut og følger ved vår side. Takk!

Ripe red apple on a white background

Kommentarer

kommentarer