Julebrevet 2015

Julebrevet 2015

Kjære alle sammen!

Gulvene skinner, takene er rene og bokhylla renset for støv. Kjøkkenet er skrubbet, badekaret likeså og vinduene glanser seg i sola.

Kakeboksene flommer over av deilige smultringer, søt goro og lavkarbo berlinerkranser. Det ble bare tre slag i år, men til gjengjeld har vi laget sjokolade, marsipan, mintkuler, snickers, risboller, konfekt, Rocky road, fudge, jordbærkuler og vaniljecake-pops. I fryseren ligger hjemmebakte rundstykker (grove selfølgelig), medisterkaker og ribbe. Brunosten og juleskinka ble kokt igår, og fløtekaramellene vi lagde med ungene tidligere idag, er pent pakket inn.

Julenissen er booket og pakkene ligger klare på boden. Alle i delikat gråpapir med kul hamphyssing. Siden jeg er i rute i år også, kan jeg sette med ned i godstolen. Slappe av med god samvittighet og en kopp varm te for å skrive det årlige julebrevet.

Det går strålende med familien vår, og vi lever i sus og dus. Til tross for hektiske og lange arbeidsdager, klarer vi å finne tid til hverandre, ha kvalitetstid med ungene samt verne om egentid.
Det er åpenbart at vi også må nedprioritere noe. Det blir ikke trening mer enn 3-4 dager i uken, og vi er ikke like aktive med hagestell lenger. Men de fleste plantene i drivhuset ordner seg selv, og vi er fortsatt selvforsynt med økologiske grønnsaker.

Ungene vokser, blir mer harmoniske med alderen. De har utviklet seg til å bli verdens beste venner. Litt småkrangling innimellom, men det krydrer tilværelsen og gjør hverdagen mer spennende. De konverserer, leker ute og inne, er nysgjerrige, raske og fryder seg det meste av tiden.
Kjærligheten blomstrer som aldri før, takket være prioritering av samlivet. Vi leser mange interessante fagartikler og gode tips/råd fra familieveiledere. Både for å sikre et godt samliv, og for å kvalitetssikre et trygt og pedagogisk oppvekstmiljø for barna.

Vi er heldige som har fått oppleve så mye fint gjennom året som har gått. De fantastiske reisene til varmere strøk, de utallige turene i skog og fjell og alle weekendene på hytta. Ungene sover alltid godt på reise, ja det gjør de faktisk hjemme også. Vi elsker å eksperimentere med eksotisk mat, og har tatt med mange nye og sunne mattradisjoner hjem. Ungene er altetende og vil heldigvis ikke ha fredagstaco lenger.

Været har vært varierende i år. Men vi gjør alltid det beste ut av det. Vårt livsmotto! Vi har danset i regnet, lekt i vinden og kost oss i solen. Nå har vinteren kommet og den florlette snøen legger seg på det nye verandataket vi bygde i vår. Der har vi hatt mang en koselig sommerkveld med kald Prosecco og den gode samtalen.

Det nærmer seg jul. Jeg sitter her i stolen og kikker rundt i den julepyntede stua. Jeg kjører mer gjenbruk i år, for å redusere noe på årets julepyntbudsjett. Men har likevel latt meg friste i utvalgte butikker for å finne riktig fargekombinasjon og merke.

Mitt julebudskap til alle mine venner, må være å dempe stress og senke skuldrene. Skru ned forventningene. Gjør som meg. Be venner og familie på en enkel tapasbuffet. Sunnere og mindre krevende enn en flere-retters middag. Det er ikke nødvendig å pynte bordet så veldig heller. Hvit duk, lysestaker i ulik fasong, granbar, spraymalte kongler i bronse, og litt sølvdryss for å toppe. Det enkle er ofte det beste.

Så kjære venner. Vi takker for det fantastisk ærlige og innholdsrike året 2015, og håper det nye blir like bra. Husk livet er fylt med hverdager.

Ha en skjønn førjulstid og en riktig god jul!

Mange hilsener
Familien Plettfri Hyklersksen

image

 

Kommentarer

kommentarer