Juleforberedelser del 3: Julegaver

Julegaver.

17. desember ifjor: Stående i milelang kø med rødflammet hals, lange bæreposearmer og svetteringer. 17 julegaver mangler fortsatt, klokka nærmer seg 21.30, og gavene blir bare dyrere for hvert sekund. Det er da jeg bestemmer meg. Neste år skal jeg handle julegaver på januarsalg. Resten skal kjøpes underveis gjennom året. På den måten kommer jeg endelig til å finne perfekte og morsomme gaver.

4. januar: Januarsalget starter. Kontoen inneholder 34 kr. Utsetter julegavehandling.

8. juli: Besøker marked i Fredrikstad og snubler over den fineste ponchoen. Kommer plutselig på at ingen julegaver er i hus, og tenker at dette er den perfekte julegaven til svigerinne og søster.
Kun kontant betaling. Altfor tungvint. Dropper poncho-gave.

10. august: Ferie i København. Designerjulegavens Mekka. Inn på Illum med tre middels Grovmotoriske på slep. Snur mot utgangsdør etter 18 sekunder. Da har den ene vippet Kubus-lysestaken ned på gulvet, den andre løfter en 2000 kroners vase mot meg og roper «se mamma», mens tredjemann slenger jakka i retning den omtalte vasen. Redder vasen, plasserer lysestaken tilbake og forskyver julegaveinnkjøp.

11. desember:
Her sitter jeg i sofaen med billige marsipangriser fra Rema. Grisene er i flertall. Det trengs. Skuer utover de tre julegavene som er innkjøpt. Innser at det ikke bare er prinsipper og gode intensjoner innen barneoppdragelse som ryker.

Nå skal jeg trykke innpå sjokoladebefengte griser og håpe på motivasjon til varm, trang, desperat og nådeløs julegavehandel og inspirasjon til «hvordan gjennomføre en plan».

Noen flere der ute?

image

Kommentarer

kommentarer