Vel overstått vinterferie?

Vinterferien er over for denne gang. Takk og lov. Hvis det er lov å si. En uke uten faste leggetider, sengeplasser, godtedager eller treningsopplegg kan få den mest hardbarka mamma til å ønske en ny ferie. Uten barn. Neida. Joda.

Vi har dessverre ingen hytte på Hafjell, leilighet i Trysil eller feriehus på Sjusjøen, så dette innlegget er til alle dere som har tilbrakt vinterferien hjemme.
Vi er ikke overrepresentert i sosiale medier. Det er liksom ikke like stas å poste et bilde av ungene leke med avkappede materialer i møkka bak garasjen. Eller halvveis liggende i sofaen med IPad og røde roser i kinnene fordi de vant krangelen om å se film noen minutter til. Selv om sola er den samme, og ungene er like lykkelige eller sutrete om de befinner seg på høyfjellet eller i akebakken utenfor huset.

I dagens samfunn flommer det over av ungdommer og voksne med prestasjonsangst og lav selvtillit fordi det er så høyt press på utseende, kropp og skole. Fordi vi alle presenterer oss selv på best mulig måte på instagram, blogger, snap eller Facebook. Kjenner jeg et snev av dette i vinterferien også?

Jeg unner absolutt alle en herlig uke på fjellet med masse aktivitet og fri. Og jeg vil gjerne se bilder. Men det gir meg et stikk av dårlig samvittighet for mine egne unger. Som «bare» har vært hjemme. For hva har vi gjort?

Vi har vasket huset med tre unger vekselvis i vaskebøtta eller kranglende om ballonger. Det endte med kinotur for å unngå vannlekkasje og håravriving. Vi har utført kjedelig mathandel med nødvendig godteri-smisk. På en tirsdag. Vi har sluppet ungene løs ute i hagen, gått tur i skogen med kakao og lagd nøttekake. For å kompensere for fjelltur dro vi på badeland og brukte mer penger den dagen, enn heiskort en hel uke. Til tross for det, sovnet ene ungen midt i badelandet.

image

Resten ga opp bading før formiddagen var over, på grunn av klorsvie i øya.
Så har vi sittet i sofaen, fyrt i ovnen, ryddet barbiedukker og lego, sett på IPad og kjedet oss. Og kjedet oss enda mer.

Vi har sutra, krangla og skratta endel. Spesielt da eldstemann kom tilbake fra do og hardnakket nektet for å ha tatt med seg IPad dit. Det er nemlig strengt forbudt. Men da den firkanta magen hennes begynte å spille musikk, var løgnen avslørt.

Jeg antar at det er mange som har tilbrakt vinterferien som oss. Eller kanskje ikke hatt ferie i det hele tatt. Hvorfor er det så få som forteller og legger ut bilder av hverdagen? Er det følelsen av at vi ikke er gode nok hvis vi ikke kan vise fram familien i skidress, røde roser i kinn med en glitrende sol i bakgrunnen?
Er det fordi vi alle ønsker å fremstå best mulig?

Så deilig å kunne reise til fjells på vinterferie! Og så fint det er å bare være hjemme!

Skulle bare ønske at sosiale medier speilet virkeligheten bedre. Slik at vi som lar oss påvirke av statusoppdateringer og filtrerte bilder, kunne senke skuldrene, nyte flotte vinterbilder, men samtidig smile gjenkjennende til andre hjemmeværende sofaentusiaster?

image

 

Kommentarer

kommentarer