Reisebrev fra København

For en deilig by. Jeg gledet meg til solfylt påske i København. Nyte et glass rosévin i Nyhavn og skue utover byen. Vandre rundt i smågatene, kanskje gjøre et designkupp. Men mest av alt kose oss med wienerbrød, kaffe og avslappet stemning. Lade oppbrukte, filleristede batterier.

Jada.

Pkt 1: Nyte et glass rosévin i Nyhavn og skue utover byen

Å vandre noen ekstra kilometer for at mor sjøl skulle kose seg på en utendørs restaurant i Nyhavn ble kraftig nedstemt. Det ble et innendørs bord på Friday’s med et glass farris. Jeg fikk en viss utendørsfølelse dog, der vi satt i gjennomtrekken fra døra.

Pkt 2: Vandre rundt i smågatene og kanskje gjøre et designkupp

Hvorfor alle maser om disse smågatene i København aner jeg ikke. Men særlig stas var det ikke. Det nærmeste vi kom designkupp var tre stk billige pennyboard-lookalike rullebrett til ungene. Å bære tre uhåndterlige rullebrett en hel dag i byen, bidrar ikke til god stemning. Det gjør heller ikke utprøving av rullebrett på brostein blant andre påsketurister.
Det ble ingen kul vintagejakke på meg, men samboer trøster meg med at i år 2027 skal vi ta turen igjen, uten unger. Da er minstemann 17 år, og sender oss gladelig avgårde for å ha hjemmealene-fest.

Jippi, vi skal på ny tur om 11 år!
Jippi, vi skal på ny tur om 11 år!

Pkt 3: Kose oss med kaffe, wienerbrød og avslappet stemning

Det finnes ingen på denne jord som kan påstå at brennvarm kaffe og flassende wienerbrød sammenfaller med avslappet stemning. Når det tyter klissete vaniljekrem ut av alle kroppsåpninger, butterdeig-flak blafrer rundt oss og nabobordet som en irriterende fettsky, jeg brenner tunga på heit kaffe i et forsøk på å opptre som en korrekt mor med full kontroll, da befinner vi oss forholdsvis langt unna avslappet stemning.

Bildet ble tatt mens stemningen fortsatt var rolig
Bildet ble tatt mens stemningen fortsatt var rolig

Pkt 4: Lade oppbrukte batterier
Lade batterier har vi gjort. Vi har jo tross alt sovet i overkant av 11 timer pr natt. Sånn blir det når noen har valgt å føde tre unger og er for seint ute med å bestille tur. Da er alle familierom/lugarer opptatte. Så da fordeler vi oss på gutte- og jenterom. Og når ungene har sovnet, så har de voksne rundet både Facebook og Instagram to ganger, og er klare for senga idet klokka passerer 21.

For å toppe turen totalt, så valgte influensaen å angripe mora. Feber-rus, unger med sukkersjokk og hjemreise går dårlig sammen. Neste påske blir det sofaen.

Fortsatt god påske til alle sammen!

Kommentarer

kommentarer