Takk!

Tusen takk for alle hyggelige gratulasjoner på 29-årsdagen min. Det har vært en strålende gråværsdag?

Så har jeg selvfølgelig ikke feiret 29 år, men 32. Kanskje. Mulig det er 39. Uansett.

Det er faktisk deilig å være litt eldre, det er så mange ting som er bedre. Ikke at det nødvendigvis ER bedre, men følelsen er det.

Jeg er mye mer avslappet enn før. Både til meg selv og andre. Jeg er ikke like opptatt av at alle skal like meg, eller å gjøre alle til lags. Det viktigste er at de rundt meg har det bra og at jeg trives.

Tidligere pustet jeg overfladisk hver gang jeg var sammen med andre. Nå slipper jeg magen løs, og drar den inn kun når jeg ser Aksel Lund Svindal på TV.
Hengemagen er et stolt resultat av tre flotte unger, forholdsvis mye sjokolade og lite push-ups.

Det er også godt å ha utviklet evnen til å le og ikke gråte, når mellomste lurer på hvorfor jeg har sånne pupper som henger.

Før var det krise å gå glipp av en fest. Nå er det bare deilig. Jeg elsker kosebukse og tjukke sokker. Jeg kan til og med reise på butikken i kosebukse. Det kunne jeg definitivt ikke for femten år siden. Da innhentet og iverksatte jeg sminketips før jeg gikk i postkassa. Det er befriende deilig å kunne seile ut av døra, usminket og håret til værs. Med rak rygg.

Det er deilig å se fine bilder på Instagram, og samtidig være helt trygg på at det er like kaotisk bak fasaden der som her.

Det er godt å være så gammel at jeg slipper å gå med magetopp. Det er trygt å kunne si til pasienten at jeg har jobbet som sykepleier i 17 år. Det er befriende deilig å kunne takke nei til en fest fordi jeg rett og slett ikke orker. Eller motsatt. Takke ja, ha en super fest og føle seg fantastisk bra med kjolen fra 2006. Bare fordi det er så lenge siden sist.
Og det er godt å innse at jeg ikke er senter i universet. Hvis jeg gjør en feil eller driter meg ut, så går definitivt ikke verden under.

Jeg er mer ydmyk og takknemlig for det jeg har. Jeg setter mer pris på hverdagene og små ting som skjer. Jeg spiser en troika i bilen før jeg henter unger. Nyter uten snev av dårlig samvittighet. Jeg gråter over en bukett hestehov om våren, lar meg imponere over bilde av hjemmestrikkede grytekluter på snapchat, hevder gjerne meningene mine. Og er trygg på det.

Så har jeg hørt at 40 er de nye 30. Kom igjen, 39-åringen gleder seg!

 

image

Kommentarer

kommentarer