Hvordan holde det ryddig

I anledning andre bloggere som tipser om hvordan man klarer å holde det rent, pent og ryddig i hus, garasje og hage, så hopper jeg også på trenden. Jeg liker å ha det ryddig rundt meg, men jeg har noen hemmeligheter. Her er mine tips til hvordan holde det pent:

1: Lær ungene å rydde vekk yttertøy med en gang de kommer inn døra. På den måten beholder du et ryddig preg i gangen.

image image

2: Det er lurt å ha et rom hvor det er noe lavere terskel for rot. Vi kombinerer dette med et rom vi kan trekke oss tilbake for å lage musikk, utføre yoga eller ganske enkelt ha alenetid.

image

3: Vær nøye med å vaske klær så fort det blir skittent. På den måten unngår du at det hoper seg opp og blir uoverkommelig. Vær obs på den onde sirkel. Får ikke vasket klær pga ikke plass til å henge opp klær pga rene klær opptar plassen.

image

4: Lær ungene å akutt-rydde hvis uventede gjester dukker opp. Sokker i bestikkskuffen = strøkent på golvet.

image

5: Når det gjelder uterommet, så rydder vi bort rot til den delen av hagen vi ikke ser fra verandaen. Ut av syne, ut av sinn. På den måten føler vi at vi har et velstelt uteområde. (beklager naboer på baksiden, Lisa og Ben Terje).

image

5: Det er også lurt å kategorisere utstyr i garasjen. For eksempel har vi sykkel, klær, rockering, skøyter, kritt, materialer, gamle leker, kosebamse, skistav, grill, tomflasker og hageputer i kategori 1. Vi har foreløpig bare kategori 1. Anbefaler flere kategorier. Det skal på sikt gjøre det enkelt å finne fram til riktig utstyr.

image

Lykke til!

 

Kommentarer

kommentarer