Vel overstått 17.mai

Vel overstått! Vi hadde en flott feiring på nasjonaldagen med tog, pølser og is. Nattevakt i forkant gikk bra, jeg var ikke trøtt i det hele tatt. Hadde til og med god tid til å ordne bunader, unger og kake før oppmøte. Samboer serverte kaffe, mens jeg ordnet hår. Under dagen lekte de på egenhånd, kjøpte seg is og pølser selv. Vi voksne koste oss i ro med kaffe og kake.
Utpå ettermiddagen reiste vi i familiebursdag. Grillet, skravlet og koste oss. Hipp hurra for en flott dag!

……………………………………………..

Løvemamma ber meg (altså samboer) ofte lese korrektur på tekstene, så også denne gangen. Det er lenge siden jeg har ledd så høyt og så lenge. Denne teksten er tydelig skrevet av en som ikke har selvinnsikt. Etter altfor lite søvn. Hipp hurra for 17.mai du liksom.

Den kaffen jeg serverte på morgenen var ikke en hyggelig gest, men et desperat forsøk å tilfredsstille en i overkant sur mor. Håpet at kaffen også skulle dempe uhensiktsmessig kjefting og hardhendt fletting. For et eksplosivt sinne!

Etter toget ble Løvemamma sittende på en krakk. Ved et bord. Uten mål og mening. Jeg vekslet mellom å stå i iskø, bli med unger på toalettet, hente premier og delta i sekkeløp. Hun satt der, intetanende, i sin egen døs. Koste seg med kaffen sin, trodde jeg gjorde det samme.

Så var det familiebursdag da. Hyggelig sådan. Som hun sov seg gjennom. På en sofa. Skravling ble det ikke. Den eneste lyden som kom ut av munnen på Løvemamma var snork.

Så kjære Løvemamma, uten selvinnsikt. Neste 17.mai feires med en god natts søvn. Alternativet er ikke forenlig med vel overstått.

image

Kommentarer

kommentarer