God helg med en liten historie

Her kommer en varm og god historie om en ivrig jente og en gutt med et stort hjerte.

Det hadde vært en kald helg i København, og vi var på vei hjem med båten. Slitne bein og trøtte hoder. Bortsett fra et. Eldstemann hadde forelsket seg i en bamse-maskin, en sånn man finner på tivoli. Der sto hun, time etter time.

Hun hadde prøvd selv en gang, uten hell. Resten av kvelden sto hun ivrig ved maskinen og heiet på de som prøvde seg. Jublet med de som vant, sørget med de som ikke klarte det. Utrettelig, ved maskinens side.

Neste morgen rett etter frokost kom en gutt, litt eldre enn henne kanskje, bort til maskinen. Hun var allerede på plass. Han prøvde flere ganger. På siste forsøk grep kloa rundt det ene beinet på bamsen. Både den ukjente gutten og Elise, sto begge stive av spenning. Ingen rørte seg, ingen turte å blunke. Men bamsen klamret seg fast helt opp og ut i armene på gutten. Begge hoppet opp og ned av glede. Begeistret løp Elise rundt i rommet og ropte med jublende stemme «han klarte det, han klarte det».

Så kom den rause gutten bort til Elise, og med et smil om munnen strakk han bamsen mot henne «Du kan få den!»

Tenk hvor mye gode følelser en sånn gjerning kan spre. Elise, lykkelig eier av verdens mest etterlengtede bamse. Mammaen til gutten, fylt til randen av tårer og stolthet. Oss andre rundt, takknemlige for rausheten og glad på Elise sine vegne.
Til og med nabobordene satt med brede smil om munnen.

God helg folkens. Gjør noe godt for noen, det blir så god stemning av det!

image

Kommentarer

kommentarer