To etapper unnagjort

Det startet dårlig. Vi pakket og reiste avgårde. Da vi passerte kommunegrensa proklamerte mellomste at hun var kvalm. Heldigvis hadde mora utstyrt seg med sukkertøy som pleier å hjelpe på sånn fiktiv kvalme. Så kjørte vi til Oslo for å ta båten til Kiel. Ble stående to timer før vi fikk kjøre ombord på båten. Da rakk ungene å krangle og gråte så mange ganger, at antall is ble redusert med henholdsvis 2,7 og 13. Vi har nemlig en avtale om at for hver gang de krangler så blir det en is mindre på ferie.

Her har vi passert Drøbak. Ungene lurer på om vi snart er framme.
Her har vi passert Drøbak. Ungene lurer på om vi snart er framme.

Vi presiserte for ungene at de måtte nyte tiden ombord på båten. Nyte muligheten til å gå, løpe og stå. Og bade.

image

Så skulle vi kjøre av båten i Kiel. Jeg hadde lest at vi skulle følge skilting til Frankfurt, mens gubben forsøkte å taste inn dagsmålet, byen Freiburg, på GPS. Vi fant aldri noe skilt mot Frankfurt og GPS viste ikke mindre enn tre byer som het Freiburg. Det endte med at vi kjørte i ring i Kiel, og tapte drastisk på kjøreruta vår. «Flott», sa mellomste ungen ironisk. Det oppsummerte godt.

image

For å komme fram til dagsmålet, ventet nær 80 mil på tysk motorvei. Den mannlige delen av familien gledet seg stort til å endelig få lov til å kjøre i 130km/t. Det gjorde ikke den andre delen. Jeg hadde på forhånd pugget utallige artikler og anbefalinger for norske turister på tyske motorveier. Og forsøkt å lære opp samboeren. Aldri kjøre over 130 km/t, unngå venstre fil og ikke stresse seg opp over andre, raskere biler.

Da vi endelig kjørte ut av Kiel og inn på riktig motorvei, startet moroa. Jeg skrek «brems» og «ikke kjør så fort». Han svarte «jeg skal bare fordi den lastebilen» og «den campingvogna kjører så sakte». Venstre fil ble flittig brukt, bilen akselererte så fort det kom en finere og dyrere bil som smatt forbi oss og nåla tippet oftere over 130 enn under.

Uansett, første og andre etappe unnagjort. Nå blir det massasje av ømme rygger og svette romper, samt desperat løpe av seg spring i hotellganger før en ny biletappe gjennom Frankrike imorgen.

Flere bil-etapper sa du?
Flere bil-etapper sa du?

Kommentarer

kommentarer