Du og jeg

Du er fra Mars.
Jeg er fra Venus.

Du sitter bak rattet i bilen. Jeg kjefter på deg fordi det går for fort, formaner om alle skilt vi passerer og evaluerer kjøringen fortløpende. Skriker høyt over alle fuglene vi nesten kjører på, kommenterer hvor nærme kanten bilen er og påpeker uriktig bruk av blinklys.
Jeg sitter bak rattet i bilen. Du leser nyheter.

Du rydder av etter middagen, faller ned i sofaen påberoper deg å være ferdig. På bordet står ketshup-flaska, ett ubrukt glass og to gafler. Duken henger over stolen, oppvaskmaskinen er åpen og på benken står rester av middag i kjelen.
Jeg rydder av etter middag. Bord og kjøkkenbenk er ryddet og vasket sterilt. Duken ligger vinkelrett på bordplaten og oppvaskmaskinen er igang. Klesvasken er hengt opp, middagsrester sortert i bokser som fryses ned og kjøkkengulvet er moppet.

Du ser film.
Jeg sover film.

Du pusser tenner, går på do og sovner.
Jeg pusser tenner, ser i speilet, finner en tanntråd. Ser mer i speilet, vasker ansiktet, smører med nattkrem. Går på do, plukker opp støv fra golvet. Vasker litt mer, smører en tørr legg og børster håret. Bretter klærne dine pent sammen, rydder leker, sorterer klær til vask og tar på leppepomade. Lukker dører, rister dyner, kommer på at vaskemaskinen er full. Henger opp tøy, smører andre beinet og legger meg. Sjekker Instagram, Facebook og Snap. Leser nyheter, blogger litt. Sovner etterhvert.

Du vasker bilen.
Jeg drikker kaffe.

image

Du fikser, installerer, oppdaterer, hjelper, veileder og administrerer mobil, IPad, tv, data, bærbar, app’er, server, Netflix, apple-tv, radio og høyttalere.
Jeg roper Eeeeeeigil.

Du står opp hver morgen, undrer deg lett og bekymringsløst over hva denne dagen bringer.
Jeg står opp og legger planer i hodet for å løse dagens logistikkutfordringer, mens jeg lurer på om vi har tatt opp brød. Pønsker ut dagens middag, om den er sunn nok og om vi får tid til å spise mellom trening og bursdag. Minner meg selv på å ringe logoped, fysioterapeut og svare på mailen fra skolen. Bekymrer meg over den kløende huden til mellomste, en inngrodd negl og om lege må kontaktes. Legger samtidig planer for hvem som skal hente, og hvem som må følge. Bekymrer meg over alt jeg bekymrer meg for.

Du klipper plenen.
Jeg klipper ikke.

Du kjenner på panna til minstemann, konstaterer feber, fortsetter å lese avisen.
Jeg kjenner på panna, finner temperaturmåleren, febernedsettende og en kald klut. Vurderer diagnoser, synes jeg hører hoste og tenker lungebetennelse. Lager temperaturkurver for å være forberedt på eventuell feberkrampe. Henter tepper, telefonnummer til legevakt sånn i tilfelle og sover veldig dårlig.

Du kaster søppel.
Jeg skritter over.

Du svarer ja og mener ja.
Jeg hører ja, men tolker det motsatt. Vurderer ansiktet ditt og funderer på om du egentlig mener nei. Det er noe med kroppsspråk, blikk og gange som får meg til å tvile. Hvis du virkelig mener ja, så er det rart at du vendte deg vekk idet du sa ja. Derfor tror jeg det er overhengende sannsynlig at du heller mener nei. Funderer lenge på tolkningen. Velger å ikke ta standpunkt til svaret, men heller spørre igjen neste dag. For å være sikker.

Du spiller TV-spill med ungene. Engasjement og konkurranseinstinkt tar overhånd. Kveldsmat, klokka og leggetid forkastes til fordel for å vinne ihvertfall en kamp over minstemann.
Jeg spiller TV-spill med ungene. Skjønner ingenting og finner ikke den fordømte start-knappen. Ønsker meg vekk til vaskerommet for å henge opp klær.

Du kikker i ringen for overrasket å finne ut at vi vært forlovet i 14 år idag.
Jeg har hatt nedtelling, lagd kake, planlagt god middag og skrevet blogginnlegg.

❤️Du og jeg❤️

image

Kommentarer

kommentarer