Tiden går så fort

Tiden går så fort. Altfor fort. Vel, bortsett fra når du står bakerst i innsjekkingskø rundt midnattstider med kofferter, tre trøtte snurp-unger og en sur, sulten mann. Du selv må tisse, men doen befinner seg på andre siden av den gigantiske hallen. Og i tillegg går selvfølgelig køen ved siden av deg mye raskere. Da gjelder ikke den klisjeen.

Ellers flyr tiden avgårde.

For igår, tror jeg, fødte jeg tredje- og sistemann i rekka. Det var så innmari vondt. Igjen. Sverget for tredje gang at jeg ikke skulle føde mer.

image

Han var så liten, så gutt og så uendelig mye mindre kravstor enn de to dundrene av noen søstre. Så han satt i vippestolen sin, sa svært lite og stille observerte verden.

Fram til han begynte å gå. Det var også igår. Lurer jeg på. Han stabbet sine første skritt inn i trassalderen. Hvor han fortsatt går, løper eller spiller fotball.

Jeg tror også det var igår han plutselig ble så fornuftig, stor og voksen i tankene sine. Ja, det må ha vært igår. Ninja Turtles og tannfeen finnes ikke i virkeligheten, mamma skjønner ingenting og øverst på ønskelista er konsert med Marcus og Martinus.

Idag er minstemann min klar for første skoledag og jeg er stolt mamma.

image

Måtte tiden stoppe opp litt. Bare litt. Jeg er ikke helt klar for morgendagen med sene kvelder, kjæreste og førerkort riktig enda.

Kommentarer

kommentarer