Julekort fra oss

Tradisjonen tro, så har vi glemt å lage julekort. Denne gangen nesten med vilje. Nesten. Altså jeg tenkte på det i begynnelsen av oktober. Tenkte på julegaver da også. For å liksom være skikkelig i rute i år. Men her sitter jeg da. Uten kort, en rekke hasteinnkjøpte nødløsningspakker og pepperkaker på boks. På BOKS.

Uansett. Golvet er vasket, taket likeså. Fikk nemlig husmorånden over meg en dag i november. Når den kommer er det viktig for huset at jeg slenger meg rundt. Så alle tak ble salmiakkvasket for første gang på seks år. Vel, ikke alle tak. Da jeg kom til andre etasje hadde ånden forlatt meg, nakkevirvlene også. Takene oppe lever lykkelig med sine mikroorganismer til husmora slår til neste gang.

Men mat har det blitt. Juleskinka er laget og spist. Opp. Gudbrandsdalsosten er kokt om, med for lite fløte og sukker. Så den smaker….Gudbrandsdalsost. Medisterkaker, eller skal vi si medisterkongler er stekt. Prøvde å forme fine og runde kaker som mamma alltid gjorde, men det må være noe feil med avrundingen på skjeene mine. Størstemann lurte på om den ene medisterkaken var en snømann. Marsipankulene har klistret seg fast i hverandre og får ikke lenger plass i munnen. Rocky Road-bitene har undertegnede spist opp.

Treet er pyntet med alle kulene nederst på ene siden. Vi knuste forresten bare tre kuler i år. Nissene sitter/ faller bakover på sine vanlige plasser og alle batteriene i lysslyngene mine er tomme for strøm. Har kjøpt nye batterier på IKEA, men vi trenger skrutrekker for å åpne dekslene. Det er så tungvint at jeg mistenker noen blir uten lys i år.

Men jul blir det. Heldigvis. Vi skal kose oss alt vi kan, minnes den plassen som står tom og være glade i hverandre.

Så har jeg et inderlig og oppriktig ønske om at dere, både kjente og ukjente, får en fin jul. Vær sammen. Vær snille. Spis medisterkongler. De smaker akkurat like godt.

 

enlight1

Kommentarer

kommentarer